M@Rally Autosport

 

Na jaren zelf rally’s te hebben gereden, heeft Rico van der Pol in 2017 besloten om een rally auto te gaan bouwen voor zijn vriendin; Marjan Post. Marjan kon zo haar lang gekoesterde droom om zelf te gaan rally rijden gaan waarmaken.

Dr.Quattro bouwt een Peugeot?

Het liefste zou hij een Audi voor Marjan bouwen, echter als beginnend rally rijder, zijn er nog wat restricties. Zo mag je niet als beginner rijden in een vierwiel aangedreven auto. Daarnaast moet je met een aantal zaken rekening houden: welke merk en type zijn gehomologeerd?, in welke klasse val je?, hoe gemakkelijk zijn onderdelen verkrijgbaar?, het hele kostenplaatje, de rijkwaliteiten van een auto, de behendigheid. Essentiële zaken om rekening mee te houden.

Besloten is om een Peugeot 206RC op te bouwen als rally auto. De opbouw van een auto kost veel geld en veel tijd. Het was vallen en opstaan en de Peugeot kregen we niet op tijd klaar voor rallyseizoen 2018. Toch konden we verschijnen aan de start van het seizoen en wel met een tijdelijke auto uit de keuken van Hans Weijs Motorsport. De Nissan Micra bleek een geweldige auto te zijn om de kneepjes van de rallysport te ontdekken. 4 Wedstrijden werden zeer succesvol hierin gereden en nimmer als laatste, ondanks dat de Micra in de klasse het minste vermogen had.

De 3 Elementen:

Het succes hiervan ligt aan de 3 elementen waar rally uit bestaat. Het is vaak de rijder die in het nieuws komt, terwijl dit eigenlijk totaal niet juist is. Bij rallysport is het een juiste samenwerking tussen monteurs (serviceteam), de navigator en de rijder. Is 1 schakel in deze ketting niet juist, dan heeft dat direct effect op de hele ketting.

Bij M@rally Autosport werken we samen met een team van 7 monteurs, die elke keer afwisselend bij de rally’s aanwezig zijn, maar vaak wel elke donderdag avond komen sleutelen. Ons serviceteam bestaat uit: Stefan Wijnia, Nick Johansson, Sietse van Sinderen, Arno de Vries, Wietze Bruinsma, Menso Buurke, Rico van der Pol.

2018:

In 2018 heeft Marjan voornamelijk gereden met Jos Huibers. Jos is de navigator van Rico en heeft daarnaast met vele nationale en internationale teams mogen rijden. Jos heeft daarmee zeer veel rally ervaring waar Marjan veel van heeft geleerd en nog kan leren. Daarnaast hebben er 2 gast navigatoren een stoeltje gevonden in de rallyauto van M@rally Autosport. Zo zaten Jessica Bosscha en Bianca Steijn naast Marjan.

Seizoen 2018 gaat goed. De uitslagen zijn verrassend positief en we staan momenteel in de klasse op de 3e plaats. Dat hadden we begin dit jaar niet kunnen dromen. De Peugeot 206RC bevalt bijzonder goed en kent een zeer goed onderstel. Met nog 2 wedstrijden te gaan gaan we er als team voor om deze plaats vast te houden.

Vrouwen-equipe:

Voor het volgende rally seizoen zal wederom gekozen worden voor het Nederlands Short Rally Kampioenschap en dan bij voorkeur in een vrouwen-equipe. Er zijn al heel veel goede vrouwelijke navigatoren en sommigen presteren op top-niveau. Vrouwen zijn over het algemeen erg punctueel en zorgvuldig. Daarnaast zijn ze een perfecte tegenpool wat leidt tot een super combinatie. Een vrouwen-equipe is uniek in de autosport en wellicht draagt het bij tot meer publiciteit voor deze prachtige vorm van autosport.

Sponsoren: 

Wij willen ook langs deze weg al onze sponsoren bedanken voor hun bijdragen! Daarnaast willen wij ook alle rally organisaties, verkeersregelaars, EHBO-ers, officials en alle belangstellenden voor de rally sporten heel erg bedanken. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest! Dank

 

Agenda 2018:

24 februari 2018: 7e RallyPro Circuit Short Rally

18 maart 2018: Sijperda Zuiderzee Short Rally

15 april 2018: Visual Art Short Rally

16 juni 2018: Autosoft Vechtdal Short Rally

14 juli 2018: Jumbo Short Rally

15 september 2018: Eurol Hellendoorn Short Rally

20 oktober 2018: Twente Short Rally

 

 

Video’s op YouTube & social media

“Al meer dan 25 jaar een begrip bij de Audi en VW liefhebber”